Otkrijte Beograd u zanimljivim i besplatnim pešačkim turama

Danas ljudi često putuju, upoznaju svetske metropole, druge države, narode, njihovu istoriju i kulturu, a da li ste u potpunosti upoznali Beograd, njegove ulice, šetališta, parkove i muzeje, slušali stare legende i priče iz davne prošlosti? Ako još uvek niste spoznali čari našeg divnog grada, mesta bogata istorijom, sada je pravo vreme da to učinite. Možete upoznati lepote naše prestonice u tri jedinstvene, besplatne ture o kojima možete više saznati u nastavku teksta.

Pešačka tura centrom grada

Ukoliko imate slobodno vreme i nemate ideju kako da ga iskoristite, a imate želju da još bolje upoznate Beograd, svakoga dana su organizovane pešačke ture centrom grada. Potrebno je samo da se pojavite na Trgu Republike u 11 časova i potražite vodiče koji nose žute identifikacione kartice, žute kape i žute kišobrane. Tura je besplatna, a rezervacije nisu potrebne.

U ovoj turi obilaze se Trg Republike, Narodni muzej, Narodno pozorište, boemska četvrt Skadarlija, Bajrakli džamija, Zoo vrt, Kalemegdanski park, Beogradska tvrđava, spomenik Pobednik, Ušće, Saborna crkva, Kafana “?”, Knez Mihailova ulica.

Tura je besplatna i traje 2.5 sata. Rezervacije nisu potrebne, potrebno je samo da se pojavite 5 minuta ranije.

Pešačka tura 20. vekom 

U ovoj turi obilaze se Trg Republike, Palata “Albanija”, Terazije i hotel Moskva, Narodna skupština, Skupština grada Beograda i Predsedništvo, Tašmajdanski park, Crkva Svetog Marka, Ruska pravoslavna crkva, zgrada RTS-a, obilaze se spomenici stradalima u NATO bombardovanju 1999. godine “Zašto” i “Bili smo samo deca”, Pravni fakultet, Muzej Nikole Tesle, šeta se divnim ulicama Vračara do trga Slavija, Narodne biblioteke Srbije i veličanstvenog Hrama Svetog Save.

Ova tura se organizuje svakog dana. Polazak je sa Trga Republike u 10.30 časova. Tura traje 2.5 sata, a vodiče ćete prepoznati po tome što su obučeni u žuto.

Pešačka tura Zemunom

U ovoj turi organizovana je šetnja uz Dunav, starim delom grada koji ima potpuno drugačiju istoriju, šetnja širokim modernim bulevarima, uzanim starim ulicama i uživanje u pogledima sa kule Gardoš.

Ova tura se organizuje svake subote u 15 časova i traje 2.5 sata. Potrebno je unapred obezbediti autobuske karte. Kreće se sa Trga Republike, ispred sata, a završava se u Zemunu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: