Novi pingvinarijum u Beogradu

Pre samo nekoliko dana u Beo Zoo vrtu je otvoren novi moderan pingvinarijum izgrađen po najvišim standardima. Ova vest je zasigurno obradovala ljubitelje životinja, posebno one najmlađe koji će uživati u novom delu omiljenog parka. Zato vam predlažemo da ovog vikenda posetite Zoološki vrt i povedete svoje mališane koji osim zabave, na ovom mestu imaju priliku i za edukaciju.

U Beogradskom pingvinarijumu za sada stanuje 17 pingvina koji su u Beograd došli iz vrtova iz Beča i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a reč je o Humboltovim pingvinima, koji žive na obalama Čilea i Perua u Južnoj Americi.

Specijalizivan prostor za “porodicu pingvina iz Beograda” građen je poslednje tri godine, a ima otvoreni bazen sa dva odvojena dela i jedan zatvoreni, gde će boraviti kada su vremenske neprilike ili kada se spoljni bazeni čiste.

Beogradski zoološki vrt je otvoren za posetioce od 7 do 19.30 časova, cena ulaznice za odrasle (starije od 15 godina) je 500 dinara, za decu (starosti od 3 do 15 godina) je 300 dinara, a za đačke ekskurzije (više od 15 osoba) cena ulaznice je 250 dinara.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: