“Narodni muzej sugrađankama” besplatno osmomartovsko druženje za sve dame

Narodni muzej u Beogradu, povodom međunarodnog Dana žena 8. marta od 13 do 15 časova, organizuje druženje i razgovor u Atrijumu Narodnog muzeja pod nazivom “Narodni muzej sugrađankama”. Tog dana, ulaz za dame u Narodni muzej i Muzej Vuka i Dositeja biće besplatan.

Ovog dana uradite nešto lepo za sebe, a ako se na vašem spisku želja nalazi poseta ovoj ustanovi sada je pravo vreme za to. I ove godine se nastavlja aktivnost koju je Narodni muzej započeo pre 7 godina, da pokloni nešto posebno ženskom delu populacije za Dan žena.

Uz razgovor, kafu i druženje sa članicama kolektiva Narodnoh muzeja angažovanih na različitim muzejskim poslovima, pored mogućnosti za nepsrednije upoznavanje i razgovor, biće organizovano i dodatno stručno vođenje u 14 časova za zainteresovane sugrađanke i gošće Beograda.

Posetiteljke će imati priliku da podele neke njima značajne priče koje se odnose na društveni položaj i prava žene. Podsećajući se zanimljivih prošlosti u autentičnom izložbenom prostoru sa jedinstvenim eksponatima, moći ćete da ih uporedite sa savremenim temama. Domaćini sugrađankama će biti zaposleni Narodnog muzeja.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: