Jubilarni 20. “Guitar Art Festival” u Beogradu

Od 12 do 17. marta u Beogradu će se održati jubilarni, 20. po redu “Guitar Art Festival” pod sloganom “Applause”. Tokom 6 festivalskih dana održaće se 9 velikih koncerata, a Beograd će posetiti preko 120 najistaknutijih imena gitarskog sveta iz 35 zemalja sveta. Po prvi put ove godine, festivalski centar biće Kombank dvorana. 

Program festivala podeljen je u dve strukture, od kojih je jedan posvećen klasičnoj gitari, a u drugom će se smenjivati muzički žanrovi u kojima je takođe jedan od dominantnih istrumenata upravo gitara.

Festival će 12. marta otvoriti koncert Visentea Amiga, najboljeg svetskog flamenko gitariste i autentičnog naslednika Paka de Lusije. Kralj flamenka na festivalu je učestvovao 2005. i 2009. godine pred prepunim Sava centrom, a tokom svoje karijere sarađivao je sa najvećim savremenicima na gitari poput Stinga, Kita Ričardsa i Dilana. Osvojio je nagradu “Gremi” za najbolji flamenko album 2001. godine i iste godine bio proglašen za najboljeg svetskog flamenko gitaristu.

Koncerti će se održavati u terminima od 18 časova, kao i u 20.30 časova kada će nastupati glavne zvezde jubilarnog festivala. Među njima su najpoznatiji Gipsy Jazz – Swing sastav “Rosenberg Trio” iz Holandije, kao i portugalska zvezda Karminjo, kraljica fado muzike nove generacije, koja će se 15. marta prvi put predstaviti beogradskoj publici, a za čiji koncert vlada veliko interesovanje. Legendarni duo gitara Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić 16. marta premijerno će predstaviti dugo iščekivan projekat  “Kruševo 2”, kao nastavak jednog od najboljih gitarskih projekata sa ovih prostora.

Svečano zatvaranje festivala 17. marta rezervisano je za veliki koncert “Veče Hoakina Rodriga – Tri najpopularnija koncerta za gitaru i orkestar” u okviru kojih će po prvi put u Beogradu nastupiti Filharmonija Banatul iz Temišvara.

Ulaznice za Festival su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima mreže Tickets.rs.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: