Istorija grada u 1000 koraka – vođena šetnja ulicom Kralja Petra

Beograd, najlepši grad koji u sebi krije posebnu magiju samo njemu svojstvenu. Da li i vi dok šetate predivnim dorćolskim ulicama pomislite na skrivene tajne koje leže među naslaganim ciglama starih velelepnih zgrada? Da li i vi osećate nostalgiju za lepšim i ne tako davnim godinama koje su iza nas?

Postoji ta jedna ulica u našoj prestonici, kroz koju možete da prošetate i doživite Beograd, ali i upoznate njegovu istoriju, a to je ulica Kralja Petra I Karađorđevića.

Ulica koja povezuje reke Savu i Dunav bila je centar dešavanja u starom Beogradu od prvog pa do dvadeset prvog veka. Ulica koja objedinjuje tri religije. U ovoj ulici su otvorene prva knjižara, prva apoteka, prva pošta i hotel, postavljen je prvi sto za bilijar. Nekad najvažnija trgovačka ulica u kojoj je otvoren prvi moderni “Robni magazin”, prva je popločana kockom umesto turske kaldrme.

U subotu 1. juna u 16 časova biće organizovana vođena tura u kojoj možete saznati sve tajne koje ova ulica krije. Mesto okupljanja je kod Zgrade Bogoslovskog fakulteta (Kralja Petra 4). Trajanje ture je oko 2 sata, a cena za jednu osobu je 600 dinara.

Tura se organizuje ukoliko ima minimum 5 prijavljenih osoba, a prijave su obavezne porukom na broj telefona 063/77 41 181. Broj mesta je ograničen.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: