I ovog januara očekuje nas Božićno seoce kod Hrama Svetog Save

Od subote, 4. januara do utorka 28. januara 2020. godine na platou ispred Hrama Svetog Save biće otvorena manifestacija “Božićno seoce kod Hrama”.

Manifestaciju Božićno seoce otvoriće patrijarh Irinej i podeliti deci paketiće, u organizaciji Verskog dobrotvornog starateljstva.

Program prvog dana manifestacije nastaviće se od 19 časova nastupom Reprezentativnog orkestra Policije Republike Srbije i Garde Vojske Srbije, a od 20 časova očekuje se nastup Sanje Ilića i Balkanike.

Na sam dan Božića, 7. januara od 11.30 časova lomljenje česnice održaće se na platou ispred Hrama Svetog Save, u organizaciji Unije pekara.

Doček pravoslavne Nove godine biće obeležen muzičkim programom, pred ponoć molebanom i vatrometom.

Tokom manifestacije “Božićno seoce kod Hrama” na platou ispred Hrama Svetog Save nastupiće veliki broj muzičkih izvođača među kojima su Tropiko bend, Lena Кovačević, Dušan Svilar, Sergej Ćetković i mnogi drugi. Pored muzičkog programa, posetioci će imati priliku da pogledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove.

Dečiji i crkveni horovi iz cele Srbije svake večeri ulepšavaće jedinstvenu konstrukciju “Božićnu raspevanu jelku”.

Svakoga dana neka od ambasada u Beogradu biće domaćin “Raspevane jelke”, a ambasador će nam govoriti o novogodišnjim i božićnim običajima u njegovoj zemlji. Ove godine, po prvi put napravljena je “Ski koliba” u kojoj će gosti u planinskom ambijentu sa ognjištem i jelkama moći da se opuste dok piju kuvano vino i jedu srpske specijalitete.

Pokrenuta je i humanitarna akcija “Božićno seoce daruje” tokom koje organizator uz pomoć prijatelja dariva božićne paketiće najmlađima i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: