Humanitarna aukcija slika “Iz privatnih kolekcija poznatih – našoj deci na dar”

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda, 29. novembra sa početkom u 12 časova biće održana humanitarna aukcija slika pod nazivom “Iz privatnih kolekcija poznatih – našoj deci na dar”.

Pozivu za učešće na ovoj aukciji odazvale su se brojne poznate ličnosti koje su donirale umetničke slike iz svojih privatnih kolekcija. Sva prikupljena sredstva namenjena su Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova za kupovinu neophodnih EKG aparata i holtera krvnog pritiska, za lečenje mališana.

Učesnici na aukciji će imati priliku da se nadmeću za 20 umetničkih dela koja su donirali: slikar Milan Cile Marinković, princeza i slikarka Danica Karađorđević, glumica Anđelka Prpić, glumci Lazar Ristovski, Svetislav Bule Goncić i Ivan Vučković, pevačice Merima Njegomir i Ana Stanić, novinar Slobodan Šarenac, automobilsta Dušan Borković, tekvondistkinja Milica Mandić, pevač Kiki Lesendrić, novinarke Olivera Jovićević i Duška Jovanić, novinarka i spisateljica Vesna de Vinča, voditeljka Suzana Mančić, slikari Ivana Pleskonja i Nikola Janković.

Učešće u ovom događaju pored poznatih ličnosti uzele su i slikarke Svetlana Ćurčija, Alisa Matović, Jarmila Sabo i Ivana Živić čija dela će biti poklonjena klinici Tiršova, kako bi ulepšala prostor u kojem borave mališani.

Sve zainteresovane kompanije i pojedinci mogu da učestvuju u ovoj aukciji, a više informacija može se dobiti na brojevima telefona +381113622407 i +38163363975, kao i na e-mail adresi spektarcentar@gmail.com, a slike koje će biti izložene na aukciji možete pogledati na katalogu.

Aukciju organizuje Centar za tranziciju i ljudska prava “Spektar” u saradnji sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za kulturu. 

Na kraju izložbe biće proglašen šampion humanosti.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: