Filmovi sa prvog Festa u Kombank dvorani

Ukoliko još uvek niste odlučili kako ćete provesti Dan zaljubljenih, a pritom ste zaljubljeni u filmove, imamo odličnu vest za vas. Povodom povratka Festa na mesto na kome je i nastao, Kombank dvoranu, 14. februara na programu ovog bioskopa naći će se ostvarenja sa prvog Festa koji je održan davne 1971. godine u dvorani Doma sindikata.

Uoči najvećeg filmskog festivala u našoj zemlji, u organizaciji Centra beogradskih festivala, publici će biti prikazani filmovi “2001: Odiseja u svemiru”, “Goli u sedlu” i “Vudstok”.

2001. Odiseja u svemiru

Ostvarenje Stenlija Kjubrika 1968. bio je napopularniji film tog perioda. Obrađene su teme egzistencijalizma, ljudske evolucije, tehnologije, veštačke inteligencije i vanzemaljskog života, a sve to kroz putovanje jednog astronauta na Jupiter s računarom HAL 9000, posle otkrića tajanstvenog crnog monolita koji utiče na ljudsku evoluciju.

Goli u sedlu

Ovaj film svojevremeno smatran najboljim predstavnikom kontrakulture u svetu filma, prati ljubitelje motora i sitne dilere Bilija i Vajata (Denisa Hoper i Pitera Fonda) na njihovom putu po Americi. To je, inače, prvi igrani film za koji nije snimana originalna muzika, nego su korišćene pesme tada popularnih rok bendova.

Vudstok

Oskarom nagrađen dokumentarac Majkla Vadlija, snimljen o legendarnom festivalu koji je održan 1969. premijerno je prikazan samo godinu dana kasnije, a mnogi ga smatraju najvećim koncertnim filmom svih vremena. Ovaj tročasovni film prati atmosferu, nastupe i izvođače poput grupe The Who, Santane, Džimija Hendriksa i Džoa Kokera na festivalu koji je privukao više od 400.000 ljudi.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kombank dvorane po ceni od 180 dinara po projekciji.

Nema tagova 0

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: