Februar u znaku kreativnih radionica za decu u Domu Jevrema Grujića

Svake subote u Domu Jevrema Grujića, muzeju istorije umetnosti i diplomatije u Svetogorskoj 17, mališani će imati priliku da osete čari života na dvoru i nauče zanimljivosti o istoriji, fotografiji, filmu i slikarstvu moderne Srbije.

U Muzeju je trenutno postavljena izložba “Srpski kraljevski portreti”, a prati je jedinstvena radionica: “Malo kraljevstvo” na kojoj će mališani imati priliku da prave kraljevsko ordenje, krune i slikaju se baš kao pravi kraljevi i kraljice.

Deca će se upoznati sa remek delima Paje Jovanovića, Uroša Predića, Milene Pavlović Barili, ali i videti čuvenu srpsku Mona Lizu – portret kraljice Natalije, Steve Todorovića.

Radionice su prilagođene za uzrast od 5 do 12 godina, a muzej je otvoren i za grupne posete škola i vrtića.

Redovni termin održavanja radionica je subotom od 16.30 do 18 časova, a možete se prijaviti na mejl domjevremagrujica@gmail.com ili putem telefona 011/40 73 612.

Dok deca uživaju u radionici koju vode kustosi muzeja – istoričarke umetnosti Nevena i Jasmina, roditelji takođe mogu pogledati izložbu i uživati uz kafu ili čaj u kafeu. Ljubitelji slatkiša imaće priliku da probaju omiljenu čokoladnu tortu kraljice Natalije.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: