Devojčice sa Daunovim sindromom predstavnice Crne Gore osvojile prvo mesto na make up takmičenju u Istanbulu

Pre par dana u Istanbulu je održano make up takmičenje na kom su učestvovala deca sa Daunovim sindromom, a devojčice iz Crne Gore, Aleksandra Ivaštanin i Ana Gazivoda osvojile su prvo mesto.

Ana i Aleksandra su dva meseca pohađale kurs za profesionalne šminkere koji je održan u Podgorici. Devojčice su pre par dana sa svojim šminkerima i mentorkama, kao i sa Sarom Prelević, zvaničnom predstavnicom Internacionalne federacije DOWN-ovog sindroma u Crnoj Gori, otputovale na finalno takmičenje sa kog su se vratile kao pobednice.

Domaćin je bila Turska, koja je inače na čelu federacije koja broji 11 zemalja članica.

Cilj projekta je da se deca i omladina sa Daunovim sindromom uključe u svakodnevni život i da im se pruži prilika da budu deo društva.

Sari je ovo prvi projekat za decu i omladinu sa Daunovim sindromom, a osnovala je takođe i svoje prvo udruženje za ove osobe i poručila nam da im tek predstoji puno truda, rada i pobeda.

Aleksandra i Ana, ali i Irma i Ilda, Sarine ćerkice su već dobile poziv da 3. juna učestvuju na modnoj reviji u Beogradu gde ćemo im pružiti podršku i pokazati da svaka osoba na svetu ima ista prava.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: