Besplatni baletski performans “La Vie Parisienne”

Povodom Svetskog dana igre, u ponedeljak 29. aprila u 19.30 časova na Sava Promenadi održaće se baletski performans “La Vie Parisienne“ – “Pariski život” u zajedničkom izvođenju plesača iz Italije i beogradskog Narodnog pozorišta.

U performansu će učestvovati učenici baletskih škola najpoznatijih italijanskih gradova umetnosti – Rima i Milana, čime će ulepšati večernje časove na obali Save i izvesti koreografiju čuvene baletske umetnice Sabrine Bosko iz Baletske akademije u Rimu, zajedno sa đacima baletskih škola iz Beograda i Pančeva. Performansu će se pridružiti i specijalni gosti, Ana Pavlović i Jovan Veselinović, prvaci Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Performans je besplatan je za sve posetioce koji će imati jedinstvenu priliku da osete energiju Pariza, njegovu tradiciju i muziku tipičnu za grad svetlosti.

Ovaj nastup realizuje se pod okriljem nove kulturno-umetničke inicijative Kvart Belgrade Waterfront, koja ima za cilj da unapredi srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno izražavanje – u vidu izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, modnih revija, plesnih nastupa i drugih događaja.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: