16. Noć muzeja: tema “Sloboda”

U subotu 18. maja od 16 do 24 časa u Beogradu, kao i širom Srbije biće održana 16. Noć muzeja pod temom “Sloboda”.

Tokom ove noći širom Srbije svoja vrata će otvoriti ne samo brojni muzeji, galerije i ustanove kulture, već i mnoga zaboravljena zdanja i institucije bogate istorijom, sa željom da ožive uspomene na ljude, događaje i mesta koja zauzimaju ključne uloge u osvajanju različitih sloboda. Posetioci će imati priliku da uživaju u brojnim sadržajima koji se na originalne, zanimljive i interaktivne načine bave slobodama i osvajanjem istih.

Prethodna Noć muzeja obuhvatila je 47 mesta u Srbiji i više od 500 različitih dešavanja objedinjenih temom “Pobede i pobednici”.

“Nakon velikih pobeda dolazi sloboda i zato je okosnica 16. Noći muzeja upravo to – osvajanje i upražnjavanje sloboda u najširem smislu – od umetničkog izražavanja i obrazovanja do slobode misli i kretanja. Iako je mi danas često podrazumevamo, činjenica je da slobodu znamo da cenimo tek kada je izgubimo”, navode organizatori manifestacije.

Prva Noć muzeja održana je u Beogradu 2005. godine u svega pet muzeja i galerija da bi već za nekoliko godina izrasla u najveću manifestaciju iz oblasti promocije kulturne baštine u Srbiji i regionu, kao i jednu od najuspešnijih Noći muzeja u Evropi.

U Beogradu će tokom Noći muzeja publika moći da obiđe oko šezdeset lokacija širom grada, od kojih će mnoge svoja vrata za širu javnost otvoriti samo ove večeri.

Cena pretprodajne ulaznice za Noć muzeja iznosi 450 dinara, dok će na dan manifestacije karta koštati 500 dinara. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu. Jedna karta za Noć muzeja, kao i do sada, važi za po jedan ulazak na sve beogradske lokacije. Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a u Beogradu, kao i širom Srbije.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: