Medenjaci: najslađa umetnost za sve prilike

Novogodišnji i božićni praznici su najlepši period godine, a praznična atmosfera nije potpuna ukoliko se miris sveže pečenih medenjaka ne širi celom kućom. Miris koji nas svake godine iznova vraća u detinjstvo.

Ukusni medenjaci su jedan od najpopularnijih božićnih kolača. U poslednje vreme su postali veoma zanimljivi, pa su nezaobilazni deo slatkih stolova za različite prilike, a sve više se koriste i kao dekor za novogodišnje jelke. To nije čudno jer je izrada medenjaka postala umetnost. Specifični začini koji daju poseban ukus, a i miris ovim kolačima izdvajaju ih u masi poslastica, a pored toga veoma su fotogenični.

Ana Mitić, dizajnerka tekstila i dekoraterka, a pre svega veliki kreativac, pre nekoliko godina počela je da se bavi izradom ovih kolača iz hobija, razonode i velike ljubavi. Prilikom turističke posete Beču videla je divno ukrašene medenjake koji su bili deo asortimana za božićne praznike i dobila ideju da napravi svoje. 2014. godine napravila je prve medenjake i od tada često stvara čaroliju na kolačima. Izrada medenjaka složen je posao, a iscrtavanje različitih motiva umetnost. Ana drži i radionice za izradu medenjaka, tako da svako ko želi da napravi najslađu umetnost, ima priliku da to i nauči.


U nastavku pogledajte fotografije Aninih ukusnih remek dela.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: