Džungla u srcu Beograda

Iako smo navikli da se nove letnje bašte otvaraju početkom sezona, kraj leta doneo je još jednu oazu u centru grada. Novi kafić pod imenom Monkey bar otvoren je na Slaviji. U Deligradskoj ulici, zavučena od gradske vreve, na prvi pogled neuočljiva, našla je mesto bašta koja će učiniti da se osećate kao da ste otputovali daleko od Beograda.

Kao što i sam naziv bara kaže, majmuni predstavljaju značajan segment ove bašte. Stari japanski simboli 3 majumuna od kojih jedan prekriva oči, drugi uši, a treći usta, naslikani na zidu, dominiraju celim prostorom. Osim njih, videćete i figuru majmuna sa krunom na glavi koji u ustima drži pivsku flašu. Sigurni smo da će vam, kao i nama, izmamiti osmeh na lice. Kako bi se majmuni osećali kao u svom prirodnom staništu, oko stabala drveća u bašti obmotane su lijane. Muzika koja dopire sa zvučnika upotpunjava osećaj da se nalazite u nekoj dalekoj džungli. Uostalom, moto kafića i jeste „Welcome to the jungle“. Prostorom dominira drvo, koje upotpunjavaju jastučići i taburei koji doprinose udobnosti celog ambijenta.

Karta pića sadrži sve što je potrebno da biste u ovoj bašti uživali od jutra do mraka. Bilo da želite na prepodnevnu kafu, popodnevno pivo ili večernji koktel, ovo je idealno mesto za vas. Poseban ugođaj dolazi sa zalaskom sunca i paljenjem sitnih sijalica koje se protežu između drveća i stvaraju romantičnu atmosferu. Sa karte pića bismo izdvojili, pored standardnog plazma šejka koji možete pronaći u većini beogradskih kafića, i oreo šejk, koji nemamo priliku često da probamo.

Ukoliko ne znate gde da provedete poslednje letnje dane, zavirite u džunglu koja nam nikad nije bila bliža, a sa prvim jesenjim kišama, rado ćemo se preseliti i u unutrašnjost bara kojoj nije posvećeno ništa manje pažnje u uređenju nego predivnoj bašti.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: