Mirišljave sveće za toplu atmosferu u vašem domu

Sa dolaskom hladnih dana, sve više vremena provodimo u toplini svojih domova. Kako nam se približavaju praznici, poklanjamo sve veću pažnju uređenju doma i stvaranju tople atmosfere u kojoj ćemo uživati sa svojim najdražima. Mnoge večeri provešćemo uz okićenu jelku, božićne filmove, zanimljive romane ili omiljene serije ušuškani u tople pidžame, praznične čarape i mekane prekrivače.

Savršen ugođaj postići ćemo kada zadovoljimo sva svoja čula. Kada pomislimo na toplu prazničnu atmosferu, zamislimo i neodoljiv miris koji se širi domom. Efekat koji u letnjim mesecima postiže cveće svojim mirisom i izgledom, u hladnim mesecima zamenjuju mirišljave sveće. Osim mirisa, one će nam stvoriti romantičnu svetlost i upotpuniti toplu zimsku atmosferu.

Danas je teško zamisliti fotografiju lepo uređenog stana ili kuće i opuštene atmosfere ako na stolovima i policama ne gore ukrasne sveće, a često se mogu naći i u svim prostorijama stana. Praznična trpezu nije potpuno dekorisana bez svećnjaka na stolu, sveća je sinonim i za romantičnu večeru u dvoje, a mirišljave sveće će u vašem kupatilu stvoriti opuštenu atmosferu pa se, dok uživate u toploj kupki, možete osećati kao da se nalazite u spa centru.

Koliku popularnost imaju mirišljave sveće govori činjenica da su ih i poznati svetski brendovi uvrstili u svoju ponudu. Tako se na tržištu nalaze “Tom Ford” mirišljave sveće po ceni od 90 evra. Nešto jeftinije su veoma popularne “Jo Malone” sveće koje možete kupiti za 60 evra, koliko su i “Sisley” sveće. A sve one deluju jeftino u poređenju sa nasjkupljom svećom na svetu koju je britanski brend “Owen Drew” kreirao povodom proslave venčanja princa Harija i Megan Markl, inspirisan mirisima vojvotkinjinog buketa, čija cena iznosi 750 funti (oko 850 evra).

Među popularnim pristupačnim brendovima mirišljavih sveća su “Bath and Body Work” i “Yankee candle”, a dobra vest je da “Yankee candle” sveće možete pronaći i na našem trištu. Još nižeg cenovnog ranga su sveće koje možete kupiti u Ikei, kao i u mnogim drugim prodavnicama.

Bez obzira da li volite miris kolača, jabuke i cimeta, drveta, đumbira, citrusa, šampanjca ili vanile, mirišljave sveće koristite umereno jer neka istraživanja pokazuju da preterano izlaganje ovim mirisima može štetno uticati na naše zdravlje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: