Termalna voda – tajna mladolikosti, blistave i negovane kože

Tajna negovane, blistave i sveže kože krije se u hidrataciji. Pod hidratacijom podrazumevamo redovno kako spoljašnje, tako i unutrašnje hidriranje. Prvi korak ka tome je dovoljan unos tečnosti (minimum 2 l vode) u toku dana, a drugi deo se odnosi na korišćenje sredstava koja će intenzivno hidrirati našu kožu.

Za lepu i sjajnu kožu lica vam nisu potrebni skupi preparati već jedan mali trik – umivajte lice termalonom vodom i to što češće u toku dana. Od davnina je poznato da se mnogi recepti za lepotu kriju u prirodi, a ova magična voda je definitivno jedan od njih i predstvlja nezaobilazan deo svakodnevne “beauty” rutine.

Termalna voda je lekovita, izvorska voda koja je poslednjih godina postala izuzetno popularna u dermatologiji. Budući da potiče iz dubine zemlje, na putu do svog izvorišta na površini ona prima u sebe minerale i ugljen dioksid iz stena. Osim što hidrira, hrani, umiruje i omekšava kožu, koristi se u terapeutske svrhe, a posebno za terapiju kožnih oboljenja. Najčešće se nanosi na lice, odlična je i za hidrataciju vrata i dekoltea, ali se može koristiti i za druge delove tela, a posebno je pogodna za osobe sa atipičnom kožom. Dubinski čisti proširene pore i otklanja sve nečistoće sa kože.

U ponudi različitih kozmetičkih kuća možete pronaći termalne vode u bočicama sa raspršivačem koje su veoma praktične i u svakom trenutku vam mogu biti na dohvat ruke, ali one takođe mogu biti i deo drugih kozmetičkih proizvoda poput krema za lice, sredstava za čišćenje i tonika.

Vrednosti supstanci sadržanih u proizvodu su različite od proizvođača do proizvođača, jer zavise od izvora termalne vode sa kog se voda uzima, a poznato je da nije svaka banjska voda ista po sastavu.

Termalnu vodu mogu koristiti osobe svih generacija. Poželjno je da je upotrebljavate nakon čišćenja lica i to više puta u toku dana, a korak čišćenja lica se može preskočiti, ukoliko niste našminkani. Takođe je možete koristiti pre šminkanja, kao podlogu, ali i kao prirodni fiksator za šminku.
Termalna voda ublažava alergijske reakcija, leči opekotine od sunca ili iritacije nakon brijanja i debilacije bilo koje regije na telu.
Odlična je kako za suvu, tako i za masnu kožu. Masnoj koži pomaže da se razgrade suvišne masnoće, dok suvu kožu hrani i hidrira.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: