Prirodni sirup protiv kašlja

Ukoliko niste ojačali svoj imunitet sa sigurnošću možemo reći da vas grip i prehlada neće zaobići u hladnim danima koji su pred nama.

Kašalj nije nužno znak preghlade i gripa, ali je u većem broju slučajeva njihov verni pratilac. Osim toga, kašalj može biti uzrokovan alergijama, virusnim i bakterijskim infekcijama, suvim vazduhom, pojedinim lekovima, astmom ili bronhitisom, duvanskim dimom i drugim faktorima. Takođe, on može biti veoma uporan i dosadan, stoga nemojte da čekate da vas svakodnevno iritira, već u svojoj kuhinji potražite namirnice koje su vam potrebne da napravite prirodni sirup uz pomoć kog ćete se rešiti kašlja. U nastavku vam donosimo recept.

Recept: U šerpu sipajte pola litre belog vina i očišćenju manju glavicu belog luka, a zatim ostavite da se kuva. Kuvajte na tihoj vatri dok ne ispari 1/3 tečnosti, a nakon toga izvadite beli luk i izblendirajte, pa smesu vratite u šerpu. Dobijenu smesu možete ponovo procediti, kako bi vaša tečnost ostala bistra, a možete je piti i bez ceđenja. Tečnost sipajte u staklenu flašu i čuvajte u frižideru.

Upotreba: Preporučuje se da odrasle osobe u toku dana popiju 3 kafene kašičice ovog sirupa, a deca 1 kafenu kašičicu.

Nemojte se plašiti da deci dajete ovaj sirup, jer alkohol iz vina tokom ključanja ispari.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: