Zimski dečiji bal u Domu vojske Srbije

Zimski dečiji bal biće održan u subotu, 18. januara 2020. od 12 do 15 časova u svečanoj sali Doma Vojske Srbije (Braće Jugovića 19).

Želja organizatora je da decu poduče pravilima lepog građanskog ponašanja, pa je Zimski dečiji bal idealna prilika i za prikupljanje donacija za najugroženiju decu Srbije. Pozvani su i građani i pravna lica da se uključe u prikupljanje sredstava, u novcu i robi, dok bi u toku samog bala posetioci (deca) imali priliku da doniraju novčani prilog, a kao nagradu za svoje dobro delo će dobijati simboličan poklon.

Svi koji dolaze na Zimski dečiji bal trebalo bi da budu prikladno obučeni. Kako se popularno kaže, “dress code” za devojčice je suknja dužine ispod kolena, a za dečake su obavezne košulje i leptir mašne.

Kulturni događaj u formi balske svečanosti namenjen je deci uzrasta od 5 do 11 godina. Bal će biće sačinjen od muzičkog, plesnog i dramskog programa, a poseban akcenat biće na interakciji izvođača sa decom, te njihovom kulturnom edukacijom i aktivnim uključivanjem u balsku svečanost.

Deca će na taj način imati priliku da nauče plesove poput menueta, valcera, polke, lendlera, kan-kana, ali i građanskog kola nastalog na srpskom dvoru.

U drugom delu programa bal će preći u slobodniju formu, gde će deca zajedno sa roditeljima moći da uživaju uz neke od domaćih muzičkih klasika iz druge polovine dvadesetog veka.

Muzički, dramski i plesni program balske svečanosti izvodiće Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički“, kompanija Balet mladih, operska pevačica Marija Jelić i glumci Malog pozorišta “Duško Radović” – Arsenije Tubić, Ivana Adžić, Aleksandra Anđelković i Nikola Kerkez, koji će ujedno i voditi celokupan program svečanosti.

Muzički program sastojaće se od dela klasične muzike, kao što su “Valcer br. 2“ (Dmitri Šostakovič), “Trič-trač-polka“ (Johan Štraus II), “Kan-kan” (Žak Ofenbah), ali i muzike izvođača kao što su Vlastimir Đuza Stojiljković (Devojko mala), Gabi Novak (Jedna mala dama šeta uvek sama), Olivera Marković i Dušan Jakšić (Čamac na Tisi), Idoli (Čokolada).

Cena ulaznice po osobi iznosi 500 dinara i može se kupiti na bilaternici Malog pozorišta “Duško Radović“.

Zimski dečiji bal – program

12 časova Otvaranje bala
– Valcer – “Balet mladih”
– Poloneza
– Polka
– Opersko iznenađenje
– Srpsko građansko kolo
– Kan-kan

13 časova – Pauza za osveženje
13:30 časova – Balska humanitarna lutrija
13:50časova – Drugi deo bala:
Koncert u izvođenju ansambla Malog pozorišta “Duško Radović”
14 časova – Evergrin igranka
15 časova – Završetak bala


Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: