Peti “Belgrade SAXperience” festival

Jedinstveni peti međunarodni festival saksofona pod nazivom “Belgrade SAXperience”, na kojem nastupaju najznačajniji domaći i strani saksofonisti, svečano će biti otvoren večeras u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ovaj festival organizovalo je Udruženje saksofonista Srbije i karakterističan je po tome što prati savremene tokove, a ima za cilj da dopre do najrazličitijih slojeva publike. Klasični i džez koncerti održaće se po poznatim beogradskim dvoranama, a publika će imati priliku da prisustvuje dnevnim koncertima na otvorenom, kao i večernjim klupskim nastupima.

Zvezde francuskog klasičnog saksofona Eva Bartas i Nikola Arsenijević u pratnji Velikog kamernog orkestra, a pod dirigentskom palicom Aleksandra Sedlara i Frančeska Santučija otvaraju ovogodišnji festival i to u Kolarčevoj zadužbini.

Važan deo Festivala čini i edukativni program za mlade, koji svoje veštine sviranja usavršavaju na majstorskim kursevima.

Majstorski kursevi “Belgrade SAXperience” festivala biće održani u Dvorani Kulturnog centra Beograda, a otvoreni su za učenike i studente saksofona, kao i za mlade profesionalce.

Program “Mini Saxperience” posvećen je edukaciji najmlađe publike koja kroz interakciju sa mladim izvođačima, ima priliku da sazna sve o saksofonu.

U holu Kulturnog centra Beograda biće organizovan Sajam saksofona na kome će instrumente i prateću opremu prikazati Selmer i Vandoren, koji su među najznačajnijim proizvođačima muzičke opreme.

Karte za koncerte otvaranja i zatvaranja Festivala dostupne su na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na blagajnama Kolarčeve zadužbine i Kombank dvorane.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: