Ovog vikenda osetite ukuse proleća

U subotu i nedelju 23. i 24. marta od 10 do 19 časova u Kombank dvorani održaće se peti po redu “Ukus fest”, festival hrane i pića, pod sloganom “Oseti ukus proleća”.

Kao vrhunski spektakl najfinijih poslastica i ukusa, festival će predstaviti preko 80 izlagača – sireva, renomiranih vina, domaćih rakija, suhomesnatih proizvoda, slatkiša, džemova, ajvara, ali i uzorne poljoprivredne proizvođače iz gazdinstava Srbije kao i specijalne goste iz našeg regiona.

Među više od 2000 proizvoda po prvi put će se naći med sa zlatom. Posetioce očekuju i namazi sa pečurkama, tvrdi sir sa potpuno novim prirodnim začinima, pečeni sir sa slaninom, čuveni kozji sirevi iz Bosne, pripremljeni po posebnoj narodnoj recepturi, a direktno i specijalno iz Istre, dolazi maslinovo ulje.

Zemlja gost je Egipat. Egipćani će predstaviti tradicionalne specijalitete sa neobičnim aromama. U ponudi će biti poznati egipatski pirinač, hleb “Aish” koji u prevodu znači život, specijalno sušeni fava pasulj, kao i nezaobilazni slatkiši poput baklava, urmi i oraha sa medom.

Program festivala zamišljen je kao niz atraktivnih aktivacija koje će obuhvatiti degustacije proizvoda. U okviru festivala biće organizovana brojna predavanje, radionice, ali i dodela nagrada.

Posetioci će pored degustacije mоći i da kupе оriginalnе prоizvоdе iz Srbijе i rеgiоna vrhunskоg kvalitеta kоji sе nе mоgu naći u slоbоdnоj prоdaji, a ulaz na festival je besplatan.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: