Noć muzike u Beogradu

U Beogradu će se u petak 30. avgusta po četvrti put održati manifestacija “Noć muzike”. Pod sloganom “Beograd je svet” od 20.30 časova na Ušću pod otvorenim nebom nastupiće Simfonijski orkestar i Hor RTS-a i “Kolibri” pod vođstvom maestra Bojana Suđića i planetarna atrakcija “Apokaliptika”.

Simfonijski orkestar i Hor RTS-a otvoriće “Noć muzike” programom “Top klasika“ sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

Specijalno iznenađenje ovogodišnje “Noći muzike” predstavlja nastup finskog gudačkog kvarteta “Apokaliptika”, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni. Njihova aktuelna turneja posvećena je interpretacijama legendarnog američkog sastava Metalika – program pod imenom “Plays Metallica by Four Cellos“ ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova. 

Letnja manifestacija “Noć muzike”, koja je prethodnih godina okupljala oko 45.000 posetilaca svih generacija, ove godine obuhvatiće čak sedam sati vrhunskog muzičkog programa.

Ulaz na “Noć muzike” je slobodan, uz besplatnu mobilnu aplikaciju “KeepApp”, koja je dostupna na Google Play i App Store-u, a VIP mesta će moći da se obezbede uz “All you can drink VIP PASS“.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: