Ne propustite jubilarni Nišville

Međunarodni džez festival “Nišville” počeo je 2. i trajaće do 11. avgusta, u okviru jubilarnog 25. izdanja festivala publiku na niškoj Tvrđavi očekuje impresivna lista učesnika. Pored bogatog muzičkog programa posetiocima je ponuđen i kvalitetan program u okviru “Nišvil Jazz Theater”, kao i mnoštvo dokumentarnih i igranih filmova sa muzičkom tematikom na “Nišvil Movie Summit“.

Premijerom predstave “Kako vam drago“ Vilijama Šekspira u režiji Nikite Milivojevića koji ju je realizovao sa ansamblima Niškog i Kruševačkog pozorišta otvoren je “Teatarski festival“, a u takmičarskom delu festivala biće prikazano ukupno 11 predstava iz celog sveta.

Filmski deo programa predstaviće 100 dokumentarnih i igranih naslova vezanih za muzičku tematiku, na ukupno osam lokacija u gradu. Između ostalog projekcije filmova će se održavati i u bioskopu, jedinstvenom u Srbiji, specijalno otvorenom za ovu priliku, u kome se filmovi gledaju iz automobila.

Muzički deo programa biće otvoren 8. avgusta sa rekordnim brojem učesnika. Nastupiće pet muzičkih grupa i 100 muzičara na dve bine. Po završetku programa na glavnoj bini, publika se seli na “Midnight Jazz Dance Stage“ pozornicu gde je očekuju di-džejevi do ranih jutarnjih časova.

U petak, 9. avgusta, prvi put u Srbiji, nastupiće rege zvezda u usponu, Džo Mersa Marli, unuk proslavljenog Boba Marlija.

Na ovogodišnjem festivalu prvi put će biti prezentovana Hip Hop bina sa popularnim domaćim, regionalnim i inostranim rap izvođačima.

Na zatvaranju festivala, 11. avgusta nastupiće irski muzičar ser Bob Geldof, najpoznatiji svetski humanitarac, što će biti njegov prvi nastup u Srbiji.

Karte za festival su u prodaji putem mreže Tickets.rs, a ceo program Nišvila možete pogledati na sajtu festivala.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: