Izložba fotografija Nebojše Glogovca

U petak 21. decembra u 19 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće otvorena izložba fotografija Nebojše Glogovca koju je priredila fotografkinja Maja Medić.

Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta, ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, Kulturni centar Beograda odlučio je da izborom fotografija na trenutak osvetli deo njegove čudesne i nezaboravne karijere. Za svoje uloge Glogovac je osvojio četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dve nagrade “Miloš Žutić“, dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu “Zoran Radmilović“, kao i nagradu “Car Konstantin“, šest Gran Prija na Filmskim susretima u Nišu i Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu “Ustav Republike Hrvatske” reditelja Rajka Grlića.

Na otvaranju izložbe, koja se sastoji od preko četrdeset fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Nebojša Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić, koja je priredila ovu izložbu. Posle razgovora će biti besplatno prikazan film “Ustav Republike Hrvatske” u znak sećanja na jednu od maestralnih i poslednjih Glogovčevih uloga.

Zbog ograničenih kapaciteta i velikog interesovanja, posetioci svoje besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma mogu da preuzmu na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, radnim danom od 16 do 21 čas zaključno sa četvrtkom, 20.12. 2018.

Izložba fotografija će trajati do 5. marta sledeće godine.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: