Defile mažoretkinja u Beogradu i Novom Sadu

Jedan od najprepoznatljivijih festivala u našem regionu, Praznik mimoze, koji ove godine obeležava 50 godina od osnivanja, u subotu 12. januara će biti najavljen u Beogradu defileom čuvenih hercegnovskih mažoretkinja Knez Mihailovom ulicom. Ovaj događaj održava se u okviru manifestacije “Dani Herceg Novog u Beogradu” koji turistička organizacija Herceg Novi organizuje u cilju promovisanja i popularizacije turističke ponude ovog grada.

Defile mažoretkinja će početi u 18 časova ispred Biblioteke grada Beograda, odnosno ispred Info centra TOB, i kretaće se Knez Mihailovom ulicom do Palate Albanija. U defileu učestvuje i muzička grupa Exodus.

Defile mažoretkinja održaće se i u Novom Sadu danas u 18 časova od početka pešačke zone u Ulici Modene preko Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom.

Praznik mimoze je najstariji festival u Herceg Novom, koji će u čast jubileju ove godine trajati 50 dana, od 1. februara do 22. marta.

Na svečanom otvaranju nastupiće Zdravko Čolić, dok će se prvog vikenda u februaru održati Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere. Festival uključuje izložbe cveća, koncerte, programe za decu, kao i druge segmente programa.

U okviru festivala Praznik mimoze učestvovaće i Turistička organizacija Beograda, koja će kroz kulturno zabavni program promovisati turističku ponudu Beograda u Herceg Novom.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: