Dečija manifestacija Radost Evrope pod sloganom “Novi snovi”

Međunarodni susret dece Evrope u Beogradu, 51. Radost Evrope, ove godine izgledaće drugačije zbog aktuelne situacije prouzrokovane koronavirusom i biće održan pod sloganom “Novi snovi”.

Deca iz Evrope neće doći u srpsku prestonicu, ali će festival prijateljstva, kulture, tradicije i dečje igre biti održan u novoj i drugačijoj formi.

U susret ovoj manifestaciji održaće se niz besplatnih kreativnih radionica kako onlajn tako i na platou ispred Dečjeg kulturnog centra Beograd u Takovskoj 8. Želja organizatora je da se deca na kreativan i aktivan način upoznaju sa tradicijom, umetnicima, zanimljivostima, obeležjima i kulturnim nasleđem različitih zemalja Evrope.

Do 28. avgusta biće održano 25 radionica, na kojima će se kroz raznovrsne umetničke medije predstavljati kultura 16 zemalja Evrope. Svaka radionica biće svojevrstan izazov za decu s obzirom na to da će imati priliku da pokažu svoje likovno, plesno, pevačko, glumačko i fotografsko umeće, kao i da svoje znanje o određenim zemljama testiraju i unaprede kroz različite igre i kvizove. Ovaj letnji program manifestacije Radost Evrope nosi naziv “Novi snovi – novi izazovi”.

Tokom septembra i početkom oktobra biće organizovane radionice izrade karnevalskih maski, a 5. oktobra, na Međunarodni dan deteta, održaće se gala koncert na Trgu republike.

Koncertu će prethoditi Karneval svih učesnika kroz centar grada. Kako je teško ostvariti dolazak dece iz stranih zemalja, kao i smeštanje u porodice u datim okolnostima, učesnici manifestacije iz svih krajeva Evrope poslaće video snimak svog nastupa i poruku posvećenu svoj deci sveta.

Na koncertu će se smenjivati video poruke i numere malih Evropljana i kompozicije evropskih kompozitora, narodne igre različitih zemalja i horske numere na stranim jezicima u izvođenju dece iz Srbije, kao i numere inspirisane srpskom tradicijom i kulturom.

Ne obazirući se na jezičke barijere, deca će i ovoga puta na manifestaciji Radost Evrope govoriti istim jezikom – jezikom umetnosti i pokazati da za drugarstvo ne postoje prepreke.

Prijava za učešće na radionicama se vrši putem telefona 011/3242-011.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: