Čuveni baletan Sergej Polunjin nastupa u Narodnom pozorištu

Jedan od najpoznatijih baletskih umetnika današnjice, koreograf i glumac Sergej Polunjin predstaviće se beogradskoj publici tri večeri zaredom – 7, 8. i 9. marta od 19.30 na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, i to glavnom ulogom u baletu “Posvećenje”, u koreografiji Juke Oiši.

Jednosatni performans inspirisan je koreografijom i izvođenjem Vaclava Nižinskog na čuvenu kompoziciju Igora Stravinskog “Posvećenje proleća”.

Polunjin je rođen 20. novembra 1989. godine u Ukrajini, karijeru je započeo 2006, a sa 19 godina postao je najmlađi prvak londonskog Кraljevskog baleta u istoriji ove umetničke kuće. Nastupao je u milanskoj Skali, Boljšoj teatru, Pozorištu Stanislavski u Moskvi, londonskom Rojal Albert Holu, i brojnim drugim scenama širom planete.

Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova.

Interesantno je da je ovaj Ukrajinac, vanserijski talenat u svojoj umetnosti, od 2016. godine, i državljanin Republike Srbije u kojoj je osnovao i Fondaciju “Sergej Polunjin” sa ciljem da promoviše balet i igru najširoj publici, odajući počast klasičnom baletu, a uvodeći savremeni plesni izraz u interpretaciju.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: