Avalski toranj u nedelju slavi rođendan

Avalski toranj prvi put je pušten u rad 1965. a 29. aprila 1999. srušen je u NATO bombardovanju. Obnovljeni Avalski toranj otvoren je 21. aprila 2010. godine, a u nedelju će biti obeleženo devet godina rada novog tornja.

JP “Emisiona tehnika i veze”, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, pripremio je bogat zabavni i kulturni program za sve Beograđane i goste glavnog grada. Program počinje u nedelju 21. aprila u 12 časova i trajaće do kasnih popodnevnih sati.

Posetioce će zabavljati dečiji Rok hor, koji će izvoditi poznate rok numere u novom aranžmanu. Najmlađe goste očekuje nezaboravan provod uz oslikavanje lica, plesni šou dečje hip hop grupe, muzičke stolice, ali i kreativan rad i druženje u okviru radionice koja se održava u prostorijama Muzeja emisione tehnike.

Na bini u podnožju tornja će nastupiti i KUD “Izvor” i trinaestogodišnja Dijana Dragosavljević, koja izvodi etno pesme.

Celodnevni program uključuje i borbu vitezova iz Smedereva, modnu reviju u 17 časova, a sportski avanturisti mogu doživeti, sada već čuveno spuštanje konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine.

Gosti će moći da probaju razne đakonije koje pripremaju gošće iz Turističke organizacije Ražnja i zabave se uz majstorije vrsnih zanatlija, koji će svoje radove izložiti na štandovima oko platoa.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: