Little Bay – večera u raskošnoj operi

U srcu Beograda, na samo nekoliko koraka od Narodnog pozorišta, u Dositejevoj ulici, nalazi se restoran za koji ćete, kada kročite u njega, pomisliti da ste otputovali u neko drugo vreme, na neko daleko mesto. U Milano, Beč, Pariz ili London, u vreme kada su dame u raskšnim balskim haljinama sa punđama iz svojih loža gledale opere.

Posvećen ljubavi i muzici, ovaj restoran u operi, ili opera u restoranu, probudiće vam sećanja na neka zaboravljena vremena o kojima ste čitali, na nekadašnje opere, balove, glamur i aristokratiju koju više ne viđamo.

“Muzika je hrana ljubavi.”

–Vilijam Šekspir

Ovo jedinstveno mesto u Beogradu, deo je britanskog lanca restorana i nezobilazna stanica koju svaki Beograđanin i njegov gost mora da iskusi. Dizajniran u stilu barokne opere, sa pozorišnim ložama koje se prostiru sa obe strane restorana, ukrašenim zlatnim ornamentima i fotografijama velikih svetskih i domaćih kompozitora i crvenim zavesama, privući će vas svojim ambijentom, a očarati ukusima.

Svake večeri na programu su koncerti uz klavir koji zauzima centralno mesto u restoranu, a vikendom možete uživati i u dnevnim koncertima dok ručate sa svojim najdražima. Svakog dana u nedelji, na programu je drugi koncert, pa tako ponedeljkom možete uživati u džezu, utorkom u srpskim šansonama, sredom u večeri kabarea, četvrtak je veče za operske arije, a petak za klasiku i evergrin. Subota tokom dana je rezervisana za ruske romanse i filmsku muziku, a uveče vas očekuje opera, dok nedeljom možete ručati uz bečke valcere, a večerati uz laganu akustičnu muzika.

Nakon što je sa uspehom otvorio nekoliko restorana u Velikoj Britaniji, vlasnik ovog lanca, Piter Ilić, poreklom iz Kraljeva, koji već više od 40 godina živi u Londonu, odlučio je da i u svojoj domovini otvori restoran u kojem će se slušati klasična muzika i služiti vrhunska hrana. Dvanaest mladih umetnika iz Srbije, uz sugestije italijanskog scenografa, oplemenilo je ovaj prostor.

Već 12 godina “Little bay” koji čini jedinstven spoj umetnosti, muzike i kulinarstva, privlači Beograđane da u njemu proslavljaju važne datume, zaljubljene parove da uživaju u ambijentu bečkog dvora uz evropske specijalitete i domaća vina i prijatelje da svojim gostima iz inostranstva sa ponosom pokazuju restoran dostojan najvećih svetskih metropola.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: