10 najlepših plaža Crne Gore

Leto još uvek traje, a ukoliko su vam propali planovi za letovanje, još možete da napravite nove, jer nam je more sada postalo još bliže. s obzirom da je Crna Gora otvorila granicu sa Srbijom. Pronašli smo 10 najlepših plaža Crne Gore kako bismo vam olakšali planiranje putovanja u ovu zemlju.

Ada Bojana, Ulcinj

Ada Bojana je jedna od najlepših crnogorskih peščanih plaža. Prostire se od Velike Plaže u Ulcinju sve do granice sa Albanijom. Poznata je po dubokim vodama koje su odlične za plivanje. Ada Bojana je ostrvo koje se nalazi između dva rečna toka, koja je mostom povezana sa kopnom. Plaža je bogata brojnim sadržajima, od restorana sa ribljim specijalitetima do različitih sportova na vodi.

Lučice, Petrovac

Plaža Lučice u Petrovcu je duga 300 metara i samo 500 metara udaljena od centra Petrovca. Ima oblik malog zaliva, a taksi brodom se sa nje mogu posetiti i dva obližnja ostrva, Katić i Sveta Nedelja, koja se vide sa obale. Plaža je peščana i nalazi se u prelepom ambijentu, okružena borovom šumom. Nosilac je plave zastavice.

Kopakabana, Ulcinj

Plaža Kopakabana u Ulcinju je dobila ime po poznatoj plaži u Rio de Žaneiru. Ova u Ulcinju, iako ne toliko poznata, je i dalje jedna od omiljenih plaža u Crnoj Gori, kako među domaćima, tako i među turistima. Zovu je i Velika Plaža zbog dužine od čak 900 metara i poseduje skoro 500 suncobrana i čak 800 ležaljki.

Jaz, Budva

Plaža Jaz je udaljena 2.5 km od Budve. To je šljunkovita plaža koju čine dva dela, veći dužine 700 m i manji dužine 400 m koji je rezervisan za nudiste. Na zapadnom delu Jaza nalazi se izvor pitke vode koja se uliva u more. Poznata je po brojnim sportovima na vodi i posebno je popularna kod mlađe populacije. Popularnost je stekla i zbog brojnih koncerata i manifestacija koje se održavaju na njoj.

Plavi Horizonti, Tivat

Plaža Plavi horizonti se nalazi u dnu uvale Pržno koja se smatra jednom od najlepših peščanih plaža na Crnogorskom primorju. Nalazi se na otvorenom moru, a posebnu čar joj daju maslinici i borova šuma kojima je okružena. Plitko dno pruža se daleko u more zbog čega spada u najbolje plaže u Crnoj Gori za decu.

Kraljičina plaža, Sveti Stefan

Kraljičina plaža je jedna od najatraktivnijih plaža u Crnoj Gori. Duga je 120 m, a u pozadini su masline i čempresi. Bila je omiljeno mesto za kupanje kraljice Marije Karađorđević po kojoj je i dobila ime.

Kamenovo, Budva

Plaža Kamenovo nalazi se između Bečića i Pržnog, duga je oko 330 m i pristupačna zbog blizine magistralnog puta. Obala je peskovita, kao i morsko dno, što kristalno čistoj vodi daje neobičan, čas tirkizni, čas azurni ton. Orijentisana je prema jugoistoku s velikim brojem sunčanih sati.

Dobreč, Herceg Novi

Dobreč je skup kristalnog plavog mora, odlične morske hrane, skrivene uvale i ljupke plaže od oblutaka, koju posebno vole deca.

Mogren, Budva

Smeštena u samom srcu Budve, ali klisurama odvojena od starog grada, plaža Mogren je jedna od najpopularnijih plaža ne samo u Budvi, već i u celoj Crnoj Gori. Sačinjena je od dve manje plaže koje su spojene tunelom, ukupne dužine 350 metara. Pre 13 godina plaža Mogren je primila plavu zastavu koja simboliše izuzetnu čistoću mora.

Trsteno, Kotor

Uvala Trsteno predstavlja jednu od najlepših plaža u regiji Donjeg Grblja. Plaža je duboko uvučena u kopno i tako zaštićena od velikih talasa, bure i juga. Obala je duga 200 m, prekrivena peskom, a more je bistro i azurno plavo sa peskovitim dnom.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: