Sutra počinje jedanaesti Serbia Fashion Week

Značajno mesto kada su u pitanju modne manifestacije u našoj zemlji zauzima nacionalna Nedelja mode. Jedanaesto izdanje novembarske Nedelje mode održaće se od 21. do 26. novembra u Master centru Novosadskog sajma, gde će publici biti prikazane najnovije kolekcije za proleće/leto 2019.

Na svečanom otvaranju koje je zakazano za 21. novembar u 18 časova u Galeriji Matice srpske predstaviće se akademska slikarka Ivanka Jevtović izložbom svoje kolekcije “Sećanje, tuga i lepota” za koju je inspiraciju pronašla u srpskoj vojnoj uniformi i opremi. Ovom postavkom Serbia Fashion Week daje svoj doprinos obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata i prisjedinjenja Vojvodine Srbiji.

Kao i do sada, nacionalna Nedelja mode ponudiće nekoliko korisnih seminara i panel diskusija na kojima će govoriti uticajni profesionalci iz Srbije, ali i gosti iz inostranstva. Pored brojnih revija, Serbia Fashion Week i ovoga puta pruža razne edukativne radionice, a održaće se i tribina o studiranju modnog dizajna u Italiji, gde će svi zainteresovani imati priliku da saznaju kakvi su uslovi za upis i sve što ih zanima o studijama van naše zemlje.

Na ovoj najvećoj modnoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi, revijama u Master centru Novosadskog sajma publici će se predstaviti naši poznati modni kreatori poput Marije Šabić, Suzane Perić, Bate Spasojevića, Boška Jakovljevića, Milice Tričković, Nataše Župac i mnogih drugih, ali će svoje kolekcije prikazati i mladi autori kako iz naše zemlje, tako i iz regiona i sveta. Novu kolekciju će srpskoj publici prikazati i dobro poznati dizajner Emerik Fransoa, oficijalni član Federacije visoke mode Francuske i potpredsednik Serbia Fashion Week-a. Prvi put na nacionalnoj Nedelji mode učestvovaće i priznati srpski modni kreator Igor Todorović. Pored domaćih autora, svoje kolekcije predstaviće i gosti iz Rusije, Italije, Malte, Francuske, Slovenije, Crne Gore, kao i mnogih drugih zemalja.

Cela manifestacija biće okončana svečanim uručenjem nagrada 26. novembra u velelepnom zdanju – dvorac Eđšeg. Najveću Nedelju mode u našoj zemlji i regionu upotpuniće brojne aktivnosti, izložbe, kao i mnoštvo muzičkih nastupa. 

Ulaznice za nacionalnu Nedelju mode mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa ili online putem sajta.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: