Kako izabrati naočare za sunce prema obliku lica

Kao i kada su u pitanju drugi modni dodaci, naočare za sunce često biramo u zavisnosti od aktuelnih trendova. Ipak, mnogo važnije od toga da ponesete najnoviji model naočara, je da izaberete onaj koji će vam dobro stajati. Sve češće se odlučujemo za onlajn kupovinu, pa nekada nismo sigurni kako će nam određeni model stajati. Zbog toga je važno da pre svega odredite oblik svog lica i izaberete onaj model naočara koji će vam u zavisnosti od toga odgovarati.

Najčešći oblici lica su četvrtasto, okruglo, srcoliko i ovalno. Ukoliko ne možete gledanjem u ogledalo da procenite oblik svog lica, iscrtajte po ogledalu konture lica, udaljite se i procenite. Može vam pomoći i određivanje najšireg dela vašeg lica. Ukoliko je najširi deo vašeg lica brada, verovatno imate četvrtast oblik lica, ukoliko je to čelo, lice vam je okruglo, dok u slučaju da imate široke jagodice, vaš oblik lica spada u srcoliko. Ukoliko su proporcije vašeg lica jednake, onda verovatno imate ovalno lice.

Izražen donji deo vilice i široko čelo odlike su četvrtastog lica. Kako biste ublažili ove crte lica najbolji izbor su velike okrugle ili ovalne sunčane naočare sa tamnim staklima.

Kod okruglog lica širina i dužina su jednake zbog čega treba izabrati oblik naočara koji će vizuelno izdužiti lice. Izbegavajte okrugle naočare, a birajte široke modele sa kockastim okvirom.

Srcoliko lice karakteriše široko čelo i uska brada zbog čega treba birati modele koji su širi na dnu kako bi dali širinu donjem delu lica. Ovom obliku lica laskaju avijatorke, svetle boje i naočare bez ramova.

Ovalan oblik lica najzahvaliniji je za izbor naočara za sunce jer mu gotovo svaki oblik odgovara. Ukoliko ste srećnica sa ovim oblikom lica možete se poigravati sa oblicima, bojama i trendovima.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: