Kako sačuvati liniju u sezoni slava

Počela je sezona slava i praznika, koja sa sobom donosi ukusne đakonije, obilne obroke, kalorična jela i izazov za našu liniju.

Meze, slane torte i rolati, ruska salata, sarma, pečenje i sitni kolači samo su neka od jela koja nas mame sa bogate slavske trpeze. Teško je odoleti omiljenim zimskim jelima, pa se u toku slavskog obroka unese čak i 5.000 kalorija.

Na slave se po pravilu odlazi u kasnim popodnevnim i večernjim satima, kada je prejedanje posebno opasno. Važno je da na slavu ne odlazite gladni i da niste preskakali prethodne obroke u toku dana, ali za te obroke birajte laganije namirnice poput voća i povrća.

Nutricionisti savetuju da je ključ u umerenosti. Budite svesni svakog zalogaja koji unosite u organizam i organičite sebi porciju. Važno je da večeru završite najmanje dva sata pre odlaska na spavanje.

Ukoliko ste prethodne večeri uživali u slatkim i slanim specijalitetima, nemojte se nervirati zbog toga. Trudite se da vam u narednim danima ishrana bude izbalansirana.

Osim umerenosti u hrani, važno je u ovim mesecima ne zapostaviti fizičku aktivnost. Redovni treninzi i šetnja pomoći će vam da potrošite unete kalorije, održite liniju, i pre svega ostanete zdravi.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: