Svečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji

U subotu, 22. maja 2021. od 12 časova renovirana Skadarlija ulazi u novu turističku sezonu svečanim činom podizanja skadarlijske zastave. Turistička organizacija Beograda tradicionalno obeležava početak turističe sezone, a ove godine zastavu će podići glumac Stevan Pijale.

Program će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića na platou ispred Skadarlijske česme, koji će u društvu Ljiljane Jakšić u ulozi Skadarlijske dame i Skadarlijskog orkestra izvesti atraktivan humoristički program i seriju muzičkih numera starogradske muzike.

Među specijalnim gostima naći će se poznata glumica Vjera Mujović i vokalna solistkinja Radio Beograda i RTS-a, Vesna Dimić. Skadarlijski dobošar Bojan Hlišić govoriće “Kodeks o ponašanju u Skadarliji”, dok će Umetnički centar “Talija” odigrati Građansko kolo.

Na platou na uglu Skadarske i Strahinjića Bana, u saradnji sa JKP “Gradske pijace”, biće organizovan Skadarlijski eko bazar, na kom će se od 11 do 17 časova predstaviti zanatlije, proizvođači domaćih proizvoda, rukotvorina, suvenira i umetnina.

Na posebnim punktovima duž Skadarske ulice, predstaviće se i Škola za dizajn, Muzej grada Beograda, Muzej iluzija, Međunarodno udruženje žena, Galerija “Babka” iz Kovačice i drugi učesnici. Tokom čitavog dana posetioci će imati prilike da uživaju u različitim sadržajima.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: