Koncertni film Nika Kejva na otvaranju Slobodne Zone

Filmski festival Slobodna zona, šesnaesti po redu, biće održan od 5. do 10. novembra 2020. godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Festival će 5. novembra u 19 časova u Kombank dvorani svečano otvoriti svetska bioskopska premijera filma “Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace”.

Film je snimljen 19. juna, neposredno nakon ukidanja izolacije u Velikoj Britaniji, uz učešće minimalne ekipe. Premijerno je prikazan onlajn 23. jula na Kejvovom Jutjub kanalu, na kojem je emitovan kao nastup uživo, odnosno bez mogućnosti naknadnog gledanja. Publika je imala priliku da gleda i sluša Kejva kako u praznoj dvorani Palate Aleksandra u Londonu solo izvodi pesme iz obimnog muzičkog opusa.

Projekcije filmova 16. Slobodne zone biće organizovane u Beogradu u Kombank dvorani, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Art bioskopu Kolarac i bioskopima Fontana na Novom Beogradu i Cine Grand u Rakovici. U Novom Sadu projekcije će biti održane u Kulturnom centru Novog Sada, a u Nišu u Niškom kulturnom centru i bioskopu Cineplexx. Kao novinu, Slobodna zona će koristiti onlajn platformu “KinoKauch” preko koje će publika širom Srbije moći da prati festivalski filmski program.

Karte za svečano otvaranje nalaze se u prodaji na biletarnicama Kombank dvorane.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: