Filmovi koji nas očekuju na ovogodišnjem Festu

Ovogodišnji Fest, 47. po redu održaće se od 22. februara do 3. marta, a u nastavku vam donosimo nekoliko filmova za koje je do sada otkriveno da će se naći na programu Festivala.

Na nedavno održanoj svečanoj dodeli nagrada Zlatni globus, koja se smatra drugom najznačajnijom holivudskim nagradom, posle Oskara, nagradu za najbolju žensku ulogu u komediji osvojila je Olivija Kolman za ulogu u filmu “Omiljena”, koji će imati čast da otvori ovogodišnji, 47. po redu Fest.

Ova crnohumorna istorijska drama prikazuje dešavanja na britanskom dvoru početkom 18. veka, kada je malo poznata kraljica Ana vladala, a iza kulisa su se za njenu naklonost i vlast iz senke borile dve dvorske dame. Za ovaj film grčki režiser Jorgos Lantimos osvojio je Gran-pri na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji, a sada je i jedan od glavnih favorita za Oskar u kategorijama za najbolji film, režiju i scenario.

Na ovogodišnjem Festu svetsku premijeru imaće film “Delirijum tremens” našeg proslavljenog reditelja Gorana Markovića gde će se takmičiti za nagradu “Beogradski pobednik” u programu “Srpski film”. Od pozorišnog komada, nastao je film o dramatičnim sudbinama umetnika kojima su pozorišna scena i gluma u krvi. Priča prati poznatog glumca, koga tumači Tihomir Stanić, koji se iznenada razboli. Uz pomoć psihodrame u bolničkom okruženju, glavni junak započinje potragu za identitetom.

Na zatvaranju Festa biće prikazan novi film Paola Sorentina “Oni”, koji se bavi likom i delom bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, najbogatijeg čoveka u Italiji koji je kroz četiri mandata, koliko je bio na vlasti, uspeo da u novijoj političkoj istoriji svoje zemlje ostane upamćen kao najkontroverznija i najkorumpiranija ličnost.

Celokupan program Festa biće objavljen 24. januara na sajtu.

 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: