Decembarski koncerti u Kulturnom centru Beograda

Decembar je tradicionalno mesec kada se organizuje veliki broj novogodišnjh koncerata, dečijih predstava i priredbi. Ove godine nažalost najveći deo događaja je otkazan. Ipak, ukoliko volite klasiku, obradovaće vas koncerti koji se ovog meseca održavaju u galeriji “Artget” Kulturnog centra Beograda.

Prvi koncert na repertoaru je 7. decembra u 16 časova. U pitanju je nastup pijanistkinje Jovane Nikolić koja je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i završila redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u Karlsruheu. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, a publici će se predstaviti klavirskim kompozicijama Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

U ponedeljak, 21. decembra nastupiće pijanista Borko Milojković. Na koncertu će se predstaviti i gošća iz Banjaluke, pijanistkinja Jasna Đurović. Borko Milojković je nastupao širom zemlje, kao i u Mađarskoj, Makedoniji i Francuskoj, a na programu njegovog koncerta su dela Šopena, Dvoržaka i Skrjabina.

Novogodišnji koncert izvešće violinistkinja Jovana Udović zajedno sa klavirskim saradnikom Ukijem Ovaskainenom. Jovana Udović pohađa Školu za muzičke talente u Ćupriji i do sada je osvojila brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Na programu su dela Fransisa Pulenka i Ernesta Šosona. Koncert će biti emitovan onlajn na Jutjub kanalu Kulturnog centra Beograda u ponedeljak, 28. decembra u 12 časova.

Kulturni događaji u Kulturnom centru Beograd održavaju se uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja korona virusa, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 20. Zbog ovih ograničenja, mesta se rezervišu prijavom (naglasiti za koji koncert) na imejl adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011/2622058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune. Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Jutjub kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: