Brodvejski hit spektakl “Monty Python’s Spamalot” posle dve godine ponovo u Kombank dvorani

Čuveni brodvejski mjuzikl “Monty Python’s Spamalot” posle dve godine ponovo se održava 17. decembra u 20 časova u Kombank dvorani.

Dvočasovni “Monty Python’s Spamalot” je mjuzikl komedija bazirana na filmu “Monti Pajton i Sveti Gral” i jedan je od najpopularnijih mjuzikala ikada odigranih na Brodveju.

Originalna Brodvejska produkcija je urađena 2005. godine i “Spamalot” je odmah dobio Tony nagradu za najbolji mjuzikl, kao i još dve Tony nagrade, Sara Ramirez za ulogu Dame iz Jezera, i Majk Nikols za najbolju režiju mjuzikla. Na toj dodeli, “Spamalot” je bio nominovan za 14 Tony nagrada.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom pajtonovskom maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način tako da svako ko odgleda “Spamalot” garantovano neće ostati ravnodušan. Mjuzikl priča o legendarnoj potrazi kralja Artura za Svetim Gralom, gde je Kralj Artur prikazan kao veseo i luckast vladar, u svojoj pustolovini potpomognut od strane svog vernog sluge Petsija i vitezovima okruglog stola, koje na tom putovanju pronalazi. Potraga kroz celo kraljevstvo pretvara se u avanturu sa mnoštvom urnebesnih dogodovština.

Priča je bazirana na knjizi Erika Ajdla, originalnog člana grupe Monti Pajton. Muziku su komponovali Džon Dupre i Erik Ajdl.

Vrhunska glumačka podela koju predvodi Nikola Kojo, obećava dobru zabavu i uživanje. U mjuziklu igraju i Nikola Đuričko, Srđan Timarov, Dejan Lutkić, Đorđe Stojković, Ivan Marković, Miroljub Turajlija, Jelena Jovičić, balet, orkestar i hor.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: