Besplatne radionice starih tehnika mozaika i vajanja za mlade

Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka održava besplatne radionice starih tehnika slikanja i vajanja za sve osnovce i srednjoškolce svakog ponedeljka i srede do 28. februara 2021. godine.

Tokom radionica polaznici će imati prilike da kroz praktičan stvaralački rad, objašnjenja i savete voditelja usvoje osnovna znanja principa likovnog oblikovanja.

Sadržaj projekta podrazumeva kreiranje mozaičkih i vajarskih minijatura sa temama i motivima koji su bliski interesovanjima učenika, kao što su portret omiljenog karaktera iz filma, stripa, knjige ili računarske igre, portret neke znamenite ili poznate ličnosti koja ih inspiriše, duhovita, angažovana, poetska ili lična poruka ili iskaz koji bi se likovno oblikovali u formu mozaičkog grafita ili vajarskog dela, neki polaznicima važan znak, oznaka ili simbol, lični tag, potpis, inicijal ili znak, kućni, lični ili upotrebni predmet čije bi se površine pokrile mozaikom, (re)interpretacija nekog poznatog dela likovne umetnosti, sve drugo što bi polaznicima palo na pamet kao tema ili motiv.

Voditelji radionica će polaznicima, tokom rada davati potrebna objašnjavanja, stručno vođenje i demonstraciju radnih postupaka.

Obavezna je prijava putem mejla art@sumatovacka.rs.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: