5 Netfliks serija o kojima svi pričaju

Uz snežan početak proleća najbolje ide dobar televizijski program. A njega poslednjih godina tražimo na Netfliksu. Ova američka televizijska platforma ušla je u naše domove i oduševila nas izborom serija i filmova najrazličitijih žanrova na različitim jezicima, edukativnim emisijama i programom u kome će i najprobirljiviji gledaoci pronaći nešto za sebe. O uspehu Netfliksa najbolje govori činjenica da su najgledanije serije upravo one nastale u njihovoj produkciji. Otkrivamo vam 5 serija o kojima svi pričaju, među kojima ćete sigurno pronaći i neku po svom ukusu i verujemo da nećete moći da joj odolite.

“Lupin” (Lupen)

Ova serija nadahnuta je francuskim detektivskim romanima sa početka 20. veka koji su prikazivali pustolovine majstora maskiranja i genijalnog lopova – Arsena Lupena. Glavno lice serije je Omar Si koji nas je svojim šarmom osvojio još u filmu “Nedodirljivi”. Uzbudljiva priča o “gospodinu lopovu” oduševila je milione gledalaca širom sveta u 5 epizoda, a o uspehu govori činjenica da je najavljena i druga sezona koju sa nestrpljenjem iščekujemo.

“Bridgerton” (Bridžerton)

Seriju koja je za samo mesec dana postala najpopularnija ikada na Netfliksu najčešće opisuju kao “Gossip girl u 19. veku”. Visoko londonsko društvo u 19. veku, prelepi kostimi, skandali, ljubavne i porodične drame uvukli su gledaoce u 8 uzbudljivih epizoda snimljenih po istoimenom romanu.

“La Casa De Papel” (Kuća od papira)

Ljubitelji španskih trilera obožavaće ovu seriju koja je najgledanija Netlfiks serija u Srbiji. Priča o najvećoj i najsavršenijoj pljački u istoriji Španije pojavila se na televiziji još 2017. ali je prošle godine za vreme karantina doživela vrhunac popularnosti. Ovo je jedna od serija gde posle svake epizode morate da pogledate i sledeću, i tako 13 epizoda prve sezone. A zatim vas očekuju još 3 sezone, dok u toku ove godine očekujemo i izlazak poslednje, 5. sezone.

“The Queen’s Gambit” (Damin gambit)

Nakon premijere ove serije prodaja šaha porasla je za 125 odsto. Isto se dogodilo i sa aplikacijama za igranje ove društvene igre, kao i priručnicima za šah čija je potražnja skočila za 603 odsto. Ovo sasvim dovoljno govori o uticaju koji je serija izvršila na gledaoce. Zasnovana na romanu, ova ograničena serija od 7 epizoda, bez mogućnosti nastavka, vodi nas u neverovatnu priču o ženi u svetu muškaraca, o devojčici i njenom neverovatnom putu od sirotišta do svetskog šahovskog vrha.

“The Crown” (Kruna)

Drama koja prati dugu vladavinu kraljice Elizabete II premijerno je prikazana još 2016. godine. Međutim, tek svojim nastavcima uzdrmala je britanski dvor i političke krugove u ovoj zemlji. Svi se pitaju da li je seriju gledala i kraljica, a gledaoci širom sveta sa nestrpljenjem očekuju petu i šestu sezonu koje su najavljene.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: