5 evropskih filmova koje morate pogledati

Ukoliko ste u potrazi za dobrim filmom uz koji ćete provesti hladno zimsko veče, mi smo tu da vam pomognemo pri izboru. Iako je Holivud već decenijama masovni proizvođač najvećeg broja filmova koji stižu i u naše bioskope, to ne znači da se u Evropi ne prave dobri filmovi. Naprotiv, setite se da je prvo prikazivanje film imao davne 1895. u Parizu.

U nastavku vam donosimo pet predloga za filmove uz koje ćete uživati dok napolju veje sneg.

Nevidljivi svedok

Španski uzbudljivi triler prati mladog biznismena koji se budi u hotelskoj sobi zaključanoj iznutra, sa lešom ljubavnice u krevetu. Pošto je optužen za ubistvo, unajmljuje prestižnu pravnicu i oni tokom jedne noći, u trci sa vremenom, pokušavaju da dođu do razumnih činjenica koje će ga osloboditi zatvora slažući delove nerešive slagalice.

Niotkuda

Potresni film proslavljenog nemačkog reditelja Fatiha Akina dobitnik je prošlogodišnjeg Zlatnog globusa za najbolji strani film. Katja, koju tumači Dajana Kruger, nakon gubitka supruga i sina koji su poginuli u bombaškom napadu kreće u besomučnu borbu za pravdu, nalazeći u osveti motivaciju za život.

Savršeni stranci

Italijanski film koji je osvojio veliki uspeh u bioskopima širom sveta donosi priču o sedmoro prijatelja koji se okupljaju na večeri. U toku razgovora odlučuju da međusobno podele sadržaje svojih sms poruka, imejlova i telefonskih poziva. Tada se otkrivaju mnoge šokantne tajne koje će ugroziti njihove međusobne odnose.

Nedodirljivi

Dirljivi francuski film donosi istinitu priču o bogatom aristokrati Filipu koji nakon nesreće na paraglajdingu postaje kvadriplegičar. On kao negovatelja unajmljuje siromašnog mladića Drisa koji je nedavno pušten iz zatvora. Dva sveta će se sukobiti i pomiriti, iz čega će se izroditi komično, snažno i neočekivano prijateljstvo koje će ih učiniti nedodirljivima.

I to je život

Autor filma „Nedodirljivi“ donosi urnebesnu komediju o Maksu koji vodi firmu za organizovanje događaja skoro trideset godina. Film prati venčanje Pjera i Helene na kojem je sve isplanirano do poslednjeg detalja jer po običaju Maks ništa ne prepušta slučaju. Međutim, venčanje iz snova preti da se pretvori u potpunu katastrofu. Turbulentni usponi i padovi naizgled idilično organizovanog događaja prikazani su kroz oči radnika zaduženih da najluđe probleme rešavaju u hodu, jer cilj je jasan – zabava mora da uspe.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: